marți, 14 aprilie 2009

Categoria "Am dubla personalitate si ma mandresc cu'a treia"

Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania, la Realitatea TV, citat aproximativ:
"Impozitul forfetar e o chestie buna; in Romania sunt mult prea multe firme inregistrate care nu fac mare lucru si sunt o povara pentru Ministerul Finantelor (care trebuie sa le controleze pe toate si nu are resurse); aceste firme fac un fel de concurenta neloiala (???); ele pot fi folosite pentru escrocherii."

Adica ramane cum am stabilit, oamenii de afaceri mor de grija guvernului, impozitul este pe venit, chiar daca venitul este mai mic decat impozitul sau egal cu zero, pentru simplul motiv ca impozitul ESTE DIFERENTIAT IN FUNCTIE DE VENIT; nu in ultimul rand, taxa pe existenta a firmelor este un plus pentru competitivitate in piata, prin aceasta interventie statul eliminand firmele care fac concurenta neloiala nefacand suficient business.

In urmatoarea interventie, ministrul Pogea ignora cu eleganta o citire de legislatie fiscala care spune ca orice taxa noua poate intra in vigoare doar de la inceputul anului fiscal ulterior celui in care a fost adoptata.

Un comentariu:

  1. Update de la contabila: este adevarat ca cf. legii orice taxa noua este valabila doar din anul fiscal urmator; aceasta lege nu se aplica si guvernului romaniei, existind un precedent - legea pentru micro-intreprinderi si impozitarea optionala pe venit a acestora s-a dat in luna septembrie a anului de gratie 200X (?), care a fost primul an calendaristic din istoria Ro care a continut 2 (doi) ani fiscali. Precedentul exista, vom avea probabil doi ani fiscali si anul acesta. Intrebarea mea este insa, vom avea in cazul asta si doua bugete de stat???

    RăspundețiȘtergere