joi, 8 ianuarie 2009

Nutziiiii!!!!

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/834807/Elena-Udrea-spaima-teroristilor/

„Unsă“ ministru al turismului, Elena Udrea a fost aşezată, prin semnătura premierului Emil Boc, la butoanele unui minicomandament de informaţii clasificate.
La înfiinţare, noul Minister al Turismului a primit, prin hotărâre de guvern, trei atribuţii de prim rang. Prima este protecţia informaţiilor clasificate, pentru care s-a înfiinţat şi un serviciu special, subordonat direct Elenei Udrea. A doua - prevenirea şi combaterea terorismului, sub umbrela căreia la Ministerul Turismului pot ajunge date cu grad maxim de securitate. „Să-i spună atunci Ministerul Informaţiilor şi Turismului sau Ministerul Securităţii Turismului“, a rezumat fostul ministru de resort al PSD, Dan Matei Agathon.
În fine, dacă în hotărârea de înfiinţare a Ministerului Economiei din aceeaşi zi acesta „are dreptul să solicite“ informaţii celorlalte autorităţi publice, HG 1719/30.12.2008 stipulează că Turismul „solicită“, iar instituţiile publice, inclusiv serviciile secrete sau societăţile comerciale la care statul este acţionar, „au obligaţia de a furniza datele solicitate“.

C: D-na Nutii, spaima Constitutii, e buna. La multe. Adica are rang de ministru, deci sta la masa mare. Are un minister creat din nimic, cu aparat de la zero, fara probleme si responsabilitati, si cu un buget de smenuri nesemnificativ fatza de cele ale coledzilor. Se pare ca se cam plictisea in aceste conditii triste, pe buna dreptate, ca si restul de proaspeti angajati din aparatul noului minister, alesi pe spranceana, ale caror fise de post vor fi in curand clasificate. Secretariatul General al Guvernului, numit si "ochii, urechile si pumnul de fier al primului ministru" in vremuri mai vechi, este deja al menajerei lui Nuti, imprumutata un pic la Cotroceni inainte, ca acolo erau prea multe obiecte de curatat si lustruit. Pe scurt, aparatul de turism si de stat, bine infipt in miezul palatului Victoria, va transporta harnic cafea, barfe vitale si documente secrete de la SGG la Nuti si inapoi la pleava. Cum care documente secrete, alea care ajung la primar sa le semneze dupa obicei, si ale caror curieri au nevoie de protectie anti-tero. Ca doar Al-Qaida stie cel mai bine unde sa loveasca la organele vitale si siliconate ale natiunii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu