vineri, 20 martie 2009

PDL-fun

sau Corul Ingerilor fatza cu reactziunea

Pe scurt, tzeapa. O mare parte din Corul Ingerilor ar trebui sa-si dea seama ca valoarea lor politica (electorala) tinde spre zero - in sensul in care nu au direct nici voturi si nici resursele pentru a le cumpara, si ca au fost utilizati pentru o simpla asociere de brand. Adica pentru a suplimenta cu ceva legitimitate si credibilitate Titanul (de viitor, Titanic/Tiranic) - catre mase (in sensul consensului corporatist al valorilor - armata, biserica, intelectualii - valori sociale bune in general si despised in particular) sau catre audiente speciale (in primul rand extern). Nu in ultimul rand, vectori de comunicare de "noise", ieftini, dependenti si fara ambitii periculoase. PDL = "Basescu, banii si ardelenii", respectiv "proiectul de modernizare" ambiguu, partinitor si inconsistent VS. "proiectul de acaparare a statului", clasic, testat, natural si organic in politica romaneasca:D.

Citatele:
Cotidianul
„Modul în care a pus problema ne-a deranjat foarte rău. Dacă ai o problemă cu vreun candidat, vii la partid, discutăm şi poate găsim o soluţie, nu ieşi în public şi faci scandal. Oricum, doamna Mungiu nu avea nici o şansă să prindă un loc eligibil pe listă“, au comentat sursele citate. Una dintre condiţiile impuse de Alina Mungiu pentru a participa la alegerile pentru PE (să nu fi profitat sau să profite de pe urma poziţiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor) o viza direct pe Elena Băsescu. Ulterior, preşedinta SAR a catalogat candidatura mezinei preşedintelui drept „o glumă“ şi a criticat virulent intenţia acesteia de a candida. În replică, şeful statului a acuzat-o într-un interviu televizat de „minimă lipsă de eleganţă“, pentru că nu l-a sunat să-i comunice opinia sa. Atacul preşedintei SAR la adresa fiicei şefului statului s-a numărat printre argumentele care au stat la baza demisiei Elenei Băsescu din PDL. Ea a spus că nu vrea să pună partidul în situaţia de a alege între ea şi intelectuali.

Şi Organizaţia de Tineret a partidului a reafirmat sprijinul pentru candidatura fostei lor colege. Într-un comunicat semnat de preşedinta Monica Iacob-Ridzi, tinerii PDL spun despre candidatura Elenei Băsescu: „Pentru organizaţia noastră, acest gest este, în acelaşi timp, şi un câştig, pentru că suntem convinşi că va reuşi să devină europarlamentar, iar după aceea se va întoarce în organizaţie mai puternică decât niciodată şi mult mai dificil de contestat. Candidatura ei demonstrează putere de decizie, viziune politică şi voinţă. Mai mult, credem în capacitatea ei de a performa în cariera politică“.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu